Domov Novice Novice iz tekmovanj
Hafner Borut (Mac Para Magus 6) je končni zmagovalec letošnjega tekmovanja za Paragliding Winter Cup (PWC) ali bolj znane kar kot zimska liga. Borut je odlično letel skozi celo zimo, ter si tako zasluženo prilastil to laskavo lovoriko.
Da pa Borut ni stal osamljen na stopničkah mu je družbo delal tudi Eržen Tomaž (Mac Para Magus 6) na drugem mestu.
Klubsko pa ni potrebno izgubljati besed. Spet so zmagali Krokarji.

Bravo Krokarji !
 

Tekmovanje je potekalo od 22. januarja in je obsegalo kar 10 letalnih dni. Slovenski reprezentantje so se na tekmovanju borili kot še nikoli doslej, kar nam pove tudi odličen uspeh Aljaža, saj je to največji dosežek slovenskega jadralnega padalstva na svetovnih prvenstvih v zgodovini tega športa pri nas. Prav tako so največji dosežek do sedaj, dosegli tudi v ekipni kategoriji in prvič v zgodovini stali na stopničkah za zmagovalce. Prav tako, pa ne gre spregledati rezultatov ostalih naših, ki so sicer v senci Alježevih, a še vedno vrhunski, 24. mesto Urban Valič, 38. Primož Podobnik ter 40. Gašper Prevc. Prav slednja dva sta imeli tudi največ smole, saj je Primoža doletela, kažen zaradi menjave padala med samim tekmovanjem, medtem, ko je Gašper na njegov najboljši dan cilj grešil za borih 20m, ter tako, namesto 5.mesta tisti dan, dosegel zgolj 81.

Več ...

 
Nevil Hulett14. decembra je pilot Nevil Hulett iz Južnoafriške Republike  postavil nov mejnik v preletu v ravni liniji z jadralnim padalom. Po neuradnih podatkih, bo v preletu, ki je bil dolg 512 km prijavil kar dva svetovna rekorda in sicer: svetovni rekord v preletu 502.2 km in svetovni rekord na napovedan cilj 404 km. Nevil je letel z jadralnim padalom Mac Para Magus 6.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Več ...

 
Za nami je še ena odlično organizirana in izpeljana tekma v jadralnem padalstvu. Tokrat so člani kluba KJP Krokar iz Železnikov pokazali vso voljo in veselje do tega športa. Štiridnevno tekmovanje, ki je potekalo od srede do sobote se je tokrat udeležilo 95 pilotov iz vsega sveta in ob močni mednarodni konkurenci so se še enkrat izkazali naši in stisnili zobe ter stali na vseh stopničkah. Žal je letos v konkurenci manjkalo kar nekaj najboljših pilotov, med njimi tudi brata Valič, ki sta se bolj posvečala pripravam na Evropsko prvenstvo v Nišu. Tekmovanje je tudi letos potekalo iz večih vzletnih mest, tako se je v sredo štartalo iz Krvavca, vse ostale dni pa iz Ratitovca. Končno se je sprostila tudi pot na Klom, tako, da so tekmovalci porabili mnogo manj časa za hojo na samo vzletno mesto na Ratitovcu. Že drugič do sedaj pa je šlo vreme Krokarjem tako na roko, da jih je uspelo izpeljati kar vse štiri predvidene taske.

Več ...

 

Prevc Gašper na stopni??kah

 

FAI 2  - Semič, Slovenia - Prevc Gašper skupno prvi.

Prva tekma Slovenske lige ni prinesla večjih presenečenj. Favoriti so tudi tokrat pokazali dobro formo, zato večjih presenečenj med njimi ni bilo. Po zmagi prvi dan in drugem mestu v nedeljo, je skupno zmago, tokrat že tretjič zapored odnesel Krokar Prevc Gašper (Magus 5). Sicer dober drugi dan a zelo selektiven zaradi nizkega štarta, je dobro uvrstitev izgubil Eržen Tomaž.

 

 
Več člankov...
Statistika obiskov
Števec pogledov vsebine : 387558
Anketa
Najdaljši prelet, ki ste na naredili ?