Domov Novice Novice iz tekmovanj

StopnickeFAI 2  - Lijak, Slovenia - Eržen Tomaž skupno prvi.

Zadnja letošnja zmiska liga, ki je štela tudi za FAI točke, je ob dobrem vremenu in dveh od treh predvidenih tekem prikazala dobro formo Mac pilotov. Sicer petkova močna burja ni vlivala veliko upanja, zato pa je bilo sobotno in nedeljsko vreme toliko boljše.

Več ...

 
Letela sva v zares lepih in neskončno vetrovnih Argentinskih alpah. Hodila sva med kaktusi, opazovali ljudi pri kosilu in uživala v odličnem vinu med tem, ko sva poslušala Jimija Morrisona iz mojega mobilca, ki nama je ustvarjla ritem najinih misli. Res ne morem reči, da nisva uživala.
 
Že nekajkrat do sedaj sem opisoval kako naj bi izgledal bivak letenje. Vse se vrti okrog novih doživetij, okrog težkih nalog, okrog prostega gibanja med odprtimi gorami. Človeške odločitve nas učijo. Učimo se skozi naše napake in skozi neobičanje odločitve v katerih se prav hitro znajdemo. Prav v teh trenutkih je še kako pomembna naša zbranost in odločitve, saj bo na njih temeljilo vse.
 
Vse skupaj je kot hoja po rezilu, ki loči dobro od slabe odločitve. Mi sami smo odgovorni za naš uspeh in posledice, ob nami ni nikogar in nihče ne ve za nas. Moč in šibkost sta v vsakemu od nas, kot je tudi v nas samih, da obvladamo padalo in naše telo, da prisluhnemo naravi.
 
To je način, ki ga poznam in čutim. 

Dalibor Carbol

Slike: Juraj Kleja

 

Kratki utrinke lahko prenesete v formatu QUICKTIME ali WMV.

Why we fly

 

 
Končana še ena tekma letošnje zimske lige. Ob sicer kar dobri udeležbi in zares lepem sončnem vremenu, pa žal kaj več od tega ni bilo. Za razliko od prejšnje tekme, so bile tokrat dolžile krajše ,termika švohnejša in temu primerni so tudi razultati. Kljub vsemu se je v šibkih razmerah najbolje znašel Prevc Gašper (KJP Krokar, Mac Para) pred Primožem Sušo.
 
 
 
V Mehiki, natančneje v kraju Valle de Bravo v centralnem delu Mehike, se je včeraj končalo predsvetovno prvenstvo v jadralnem padalstvo. Tekmovanja sta se udeležila dva člana Slovenske reprezentance in sicer Aljaž in Urban Valič (MasterCard-Aforma-Kovk). Po skupno šestih tekmah sta zasedla najvišji stopnički in sicer Urban Valič prvo mesto ter Aljaž Valič drugo mesto. Tekmovanja se je udeležilo rekordnih 150 pilotov iz vsega sveta.

Vec informacij na straneh :

http://www.pwmex2009.com/
http://www.monarcaparaglidingopen.com/
http://www.kovk-drustvo.si

 
Več člankov...
Statistika obiskov
Števec pogledov vsebine : 387569
Anketa
Najdaljši prelet, ki ste na naredili ?