Domov Mac Para Servis

Preberite si navodila za uporabo!

Pri vseh padalih, je najpomembnejša varnost. Slaba ali nezadostna skrb za vašo opremo, vam lahko povzroči veliko preglavic, zato MAC PARA svojih kupcem nudi svoje storitve kontrole, pregledov, popravil na svojem sedežu firme vse dokler poste ponosni lastnik naših izdelkov. Za vse informacije glede cen in ostalega se lahko obrnete na svojega zastopnika.

V primeru nejasnosti ali dodatnih pojasnil nas lahko kontaktirate na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali pa direktno v firmo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. . This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it  


Stanje padala in njegova življenjska doba sta odvisni od vašega vestnega vzdrževanja in shrambe, zato sledite naslednjim pravilom :

Najdite primeren prostor za vzlet. Pazite na korenine, skale ali veje, ki drgnejo od vrvice in kupolo, ki po nepotrebnem obrabljajo vašo opremo.

Med in po pristanku, pazite, da padalo ne pade pred vas na sprednji rob, saj lahko v najslabšem primeru pride do poškodb reber in notranje strukture. V kolikor vidite, da bo padalo padlo pred vas na sprednji rob, ga zabremzajte z vso močjo, da tako zmanjšate hitrost in energijo s katero padalo udarilo v tla. V kolikor vam to ni uspelo in je padalo udarilo v tla z vso energijo in hitrostjo, obvezno preglejte padalo pred naslednjim poletom ali pa ga pošljite na pregled.

Neprimerna skrb in shranjevanje vašega padala, kot naprimer : močno vlečenje za vrvice, da bi sprostili vozle, vlečenje padalo po tleh po grobem terenu, lahko močno zmanjšajo življenjsko dobo padala.

Pazite, da ne bi hodili po kateremkoli delu padala, še posebej po vrvicah pri pripravi padala za vzlet ali med igranjem s padalom na tleh.


Pazite, da padala ne zlagate kot klasični padalci ali kot rezervno padalo, ne mečkajte ga po nepotrebnem in ga tako tudi ne prenašajte naokoli, saj padalu teko samo škodujete. Padalo mora biti zaščiteno proti direktnemu sevanju sonca in UV žarkov, saj le to, močno zmanjšajo obstojnost materialov. Nikoli ne shranite vlažno padalo. Vedno poizkušajte padalo zapakirati suho, ali ga vsaj posušite v čim krajšem času. V primeru, ko je padalo prišlo v stik v morsko vodo, temeljito splaknite padalo z navadno vodo in ga pustite, da se posuši. Padalo shranjujte v vrečo za padalo. Prav tako ne izpostavljajte padalo preveliki vročini  (max 50°C), na primer v avtu v vročih poletnih dneh. Za čiščenje uporabite samo destilirano vodo, brez kemikalij. Ne uporabljate in ne poizkušajte leteti z vlažnim ali mokrim padalom. Pri temp. pod 5°C, lahko vlaga v materialu zmrzne, kar skozi čas poveča poroznost materialu. Pazite tudi, ko uporabljate padalo na sipinah. Zavedati se morate, da sol in droben pesek močno najedata material in s tem uničujeta zaščitni sloj na materialu. Droben pesek se prerine v še tako majhne špranje in med šive, kjer ga je praktično nemogoče odstraniti. Drobne luknjice, ki pri tem nastanejo pa močno skrajšajo življenjsko dobo padalu. Kadar planirate padalo shraniti za dalj časa, si vzemite čas, lepo ga zložite, po potrebi še prej posušite, ter ga shranite v hladen in suh prezračen prostor.  V kolikor ste nesigurni v stanje vašega padala, še posebej po trdih pristankih ali če ste opazili občutno spremembo letalnih karakteristik, ne oklevajte, temveč takoj kontaktirajte svojega Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali stopite v stik direktno v Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .


Naredite popolno kontrolo padala : Na vsakih 100 ur v zraku ali enkrat na leto, kar je prej. V kolikor svoje padalo velikokrat polagate na vlažna in neidealna mesta, preverite dolžino C in D linij vsaj na vsake 3 mesece ali celo manj.

 
Statistika obiskov
Števec pogledov vsebine : 480394
Anketa
Najdaljši prelet, ki ste na naredili ?