Domov Novice in novosti Magus 6

Magus 6 je pravo tekmovalno padalo, ki je namenjeno zgolj tekmovalnim pilotom z veliko izkušenj, ki bodo zares lahko izkoristili ves potencial, ki ga ima v sebi to padalo.

MAC PARA ekipa je naredila veliko testnih letov z veliko različnimi prototipi.

Primož Suša - padalo Magus 6 protoDizajn Mac Para Magus 6

Magus 6 je tri linijsko padalo z vitkostjo 7,4. Glavna rebra so pritrjena s posebnimi ojačitvenim sistemom, kar pripomore k bolj čistim linijam.
Natančno izračunana profili različnih debelin, dajejo padalu odlične letalne lastnosti, tako na trim kot pri pospešenem letenju. Ojačitveni sistem v sredini krila v kombinaciji s posebnim vpetjem vrvic na koncu krila omogoča zelo točno vodenje z izrednimi lastnostmi pobiranja v termiki. Najboljše planiranje je moč doseči s skoraj čisto zategnjenimi trimerji pri 25-30%  pohojenega pospeševalca in seveda spuščenimi komandami. Drsni kot pri 50% pohojenega pospeševalca je prav neverjeten v primerjavi z ostalimi tekmovalnimi padali. Tanke gurtne (12 mmkevlar/polyester) so serijsko opremljene s Harken škripci. Maksimalno hitrost je moč doseči s čisto spuščenimi trimerji s 100%  pohojenim pospeševalcem. Maksimalna izmerjen hitrost pri največji obremenitvi je bila med 64 in 67 km/h. Izmerjena finesa pa je bila preko, preko vseh pričakovanj ! Za bolj točne informacije ali za ostale tekmovalne rezultate pa se obrnite na katerega koli pilota, ki leti padalo Magus 6.
Tukaj pa še nekaj komentarjev pilota Andrea Rainsforda:
Padalo je zares odlično! To je prvič po štirih letih, da sem lahko letel skupaj z najboljšimi iz svetovnega pokala, vsak dan, brez večjega napora. Zadnji dan sam letel več kot 100 km skupaj s testnimi piloti/proto tipi iz Gina, Niviuka, Advanca, Axis, Airwava in Ozona. Moje mnenje iz tega dne je, da je Magus boljši v finesi, finesi pri polni brzini in stabilnosti. Pobiranje pa je bilo isto ali celo mogoče malo boljše.
V primerjavi s Magusom 5 28 je novo padlo:
-    Je zelo neupogljiv z dosti pritiska na komandah
-    Ima izboljšano stabilnost pri gibanju naprej/nazaj
-    Obrača bolj plosko
-    Izboljšano splošno stabilnost
-    Veliko večjo končno hitrost
-    Izboljšano planiranje ne glede na hitrost, še posebej pri 70% pospešeni hitrosti
V 20 urah letenja, sem dobil le eno asimetrično zapiranje v močnih razmerah, za posledico se je padalo zasukalo za 90° z malo uhajanja naprej, a padalo se je popravilo samo z minimalnih trudom.

Materiali

Kot vsa nova MAC PARA padala je zgornja površina narejena iz kombinacije materialov z različnimi zaščitnimi sloji. Magus 6 je narejen iz materialov, ki jih jadralno padalska industrija dobro pozna, to je priznan, lahek material z dobro odpornostjo proti obrabi Skytex 40, ki ga proizvaja podjetje Porcher Sport (NCV). Ker je pri padalu najbolj izpostavljen zgornji sprednji rob, uporabljamo za ta del Skytex 40 z dvojnim vodoodpornim slojem E77A. Za dele padala, ki niso toliko izpostavljeni, uporabljamo Skytex 40 z E38A zaščitnim slojem. Za podporo in diagonalne celice uporabljamo Skytex 40 z ?grobim slojem? E29A. Različni deli dizajna so združeni na način, ki daje najboljše rezultate. Magus 6 je opremljen s klasičnim tekmovalnim sistemov linij, z vpetjem na vsako tretjo celico. Zgornje vrvice so priznane Edelrid vrvice serije Aramid 8000 z zaščitnim slojem proti UV žarom. Glavne vrvice so prednapete Liros Dynema vrvice različnim premerov. Tri točkovna gurtna je opremljena s stopnjujočim trim sistemom z majhno 20 mm ščipalko. Komandne ročke imajo vgrajene magnetke in vrteč karabin za pritrjevanje komandne vrvice. MAC PARA uporablja najnovejši PG program za pomoč pri dizajniranju, kar daje za rezultat čiste linije in s tem manj upora, boljši zračni tok in s tem seveda boljše letalne sposobnosti. Uporaba najboljših materialov in stalna kontrola kakovosti skozi cel proces razvoja in izdelave tekmovalnega padala, daje za rezultat najboljša tekmovalna padala in mi smo na njih ponosni.

MAC PARA uporablja pri padalu Magus 6, Ginov RFE patentiran sistem ojačitve sprednjega roba.

Dizajn

Nova barvna shema poudarja prosojnost, kar daje padalu modern izgled. Magus 6 je na voljo v treh barvnih različicah (oranžna, siva in bela)
Magus 6 je na voljo v velikostih 23 m2, 25 m2, 26 m2 and 28 m2.

 
Statistika obiskov
Števec pogledov vsebine : 383970
Anketa
Najdaljši prelet, ki ste na naredili ?