Domov
Za nami je še ena odlično organizirana in izpeljana tekma v jadralnem padalstvu. Tokrat so člani kluba KJP Krokar iz Železnikov pokazali vso voljo in veselje do tega športa. Štiridnevno tekmovanje, ki je potekalo od srede do sobote se je tokrat udeležilo 95 pilotov iz vsega sveta in ob močni mednarodni konkurenci so se še enkrat izkazali naši in stisnili zobe ter stali na vseh stopničkah. Žal je letos v konkurenci manjkalo kar nekaj najboljših pilotov, med njimi tudi brata Valič, ki sta se bolj posvečala pripravam na Evropsko prvenstvo v Nišu. Tekmovanje je tudi letos potekalo iz večih vzletnih mest, tako se je v sredo štartalo iz Krvavca, vse ostale dni pa iz Ratitovca. Končno se je sprostila tudi pot na Klom, tako, da so tekmovalci porabili mnogo manj časa za hojo na samo vzletno mesto na Ratitovcu. Že drugič do sedaj pa je šlo vreme Krokarjem tako na roko, da jih je uspelo izpeljati kar vse štiri predvidene taske.

Več ...

 

Prevc Gašper na stopni??kah

 

FAI 2  - Semič, Slovenia - Prevc Gašper skupno prvi.

Prva tekma Slovenske lige ni prinesla večjih presenečenj. Favoriti so tudi tokrat pokazali dobro formo, zato večjih presenečenj med njimi ni bilo. Po zmagi prvi dan in drugem mestu v nedeljo, je skupno zmago, tokrat že tretjič zapored odnesel Krokar Prevc Gašper (Magus 5). Sicer dober drugi dan a zelo selektiven zaradi nizkega štarta, je dobro uvrstitev izgubil Eržen Tomaž.

 

 

 
 Mac Para Goya II Mac Para Goya II Mac Para Goya IISedež Goya II je zamenjava za zelo popularen sedež Goya. Goya II je prav tako lahek , prostoren in aerodinamičen sedež primeren za začetnike in malo boljše pilote.
 
Popravljen je dizajn, hrbtišče je sedaj narejeno v oranžno-črni kombinaciji materijalov, ki dobro dihajo. Ta kombinacija zmanjšuje potenje, poleg tega pa daje sedežu bolj modern videz.
 
Sedelna plošča v sedežih "L" in "XL" je sedaj večja, kar daje pilotu še dodatno podporo. Dodelana je tudi ročka za izmet rezervnega padala, le ta je sedaj lažja in postavljena malo višje, ter pritrjena v velcro strakom na bok sedeža.

 

StopnickeFAI 2  - Lijak, Slovenia - Eržen Tomaž skupno prvi.

Zadnja letošnja zmiska liga, ki je štela tudi za FAI točke, je ob dobrem vremenu in dveh od treh predvidenih tekem prikazala dobro formo Mac pilotov. Sicer petkova močna burja ni vlivala veliko upanja, zato pa je bilo sobotno in nedeljsko vreme toliko boljše.

Več ...

 

Mac Para Magus XC DHV 2-3 certifikat

Padalo Magus XC, velikost je dobilo certifikat DHV 2-3.

Mac Para Magus XC 21 novica o DHV testu

 
Več člankov...
Statistika obiskov
Števec pogledov vsebine : 480400
Anketa
Najdaljši prelet, ki ste na naredili ?